YKS 2024'e Evden Hazırlanın! 7/24 Online Eğitim

Hemen İncele
Çıkmış Sorular

2019 TYT Matematik Soruları ve Çözümleri (PDF)

2019 TYT Matematik Soruları ve Çözümleri İndir (PDF)

Bu yazımda 2019 yılında yapılan Temel Yeterlilik Testi yani TYT matematik sorularını ve çözümlerini PDF formatında paylaşacağız.

Üniversite sınavında yüksek netler yaparak kaliteli üniversitelere gitmek isteyen adayların dikkat ettiği konulardan biri de geçmiş yıllarda sorulan sorulardır. Çünkü geçmişte sorulanlar gelecekte sorulacak olanlara temel oluşturur. Bu bağlamda konuları bitirip bol soru çözdükten sonra ilk iş Çıkmış Sorular çözmek olmalıdır. Her öğrencinin sınava hazırlık sırasında netlerinin aynı sayıda gittiği dönemler olmuştur. Özellikle de böyle dönemlerde adaylara fark atmanın yolu çıkmış sorular çözmektir. ÖSYM’nin soru sorma mantığını kavrayan aday önüne gelen soruları çözebilecek düzeye gelebilir.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı olan YKS’nin ilk basamağını TYT oluşturur. TYT sınavında 40 matematik sorusu olmaktadır. 2018 ve 2019 yıllarda sorulara bakıldığında soruların daha çok problem üzerinden sorulduğu gözlemlenmektedir. Bu yüzden özellikle de 2018-2019 TYT matematik dikkatle incelenmeli, soruların çözüm mantığı tam olarak kavranmalıdır.

Yazımızda 2019 yılında yapılan TYT sınavındaki matematik sorularını ve pratik çözüm yöntemlerini PDF olarak paylaştık. Önceki yıllarında sorulan matematik soruları ve çözümleri için Matematik Çıkmış Sorular sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 2019 TYT Matematik Soruları ve Çözümlerini aşağıdaki “indir” butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

 


2019 TYT Matematik Soruları ve Çözümleri İndir


 
» TYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir