YKS 2024'e Evden Hazırlanın! 7/24 Online Eğitim

Hemen İncele
Çıkmış Sorular

2019 AYT Matematik Soruları ve Çözümleri (PDF)

2019 AYT Matematik Soruları ve Çözümleri İndir (PDF)

Bu yazımda 2019 yılında yapılan Alan Yeterlilik Testi yani AYT matematik sorularını ve çözümlerini PDF formatında paylaşacağız.

Üniversite sınavının ikinci basamağı olan AYT testlerinde adaylar gitmek istedikleri bölümlere göre sayısal, sözel veya eşit ağırlık testlerini çözebilirler. İsteyen aday hem sözel hem sayısal hemde eşit ağırlık testlerini tek seferde de çözebilir. Sayısal ve Eşit ağırlık bölümlerine gitmek isteyen adayların çözmeleri gereken ortak test matematik testidir. Matematik testi içerisinde 40 soru sorulmaktadır. Bu sorulardan 8-10 tanesi geometri dersinden sorulmaktadır. Sorular sorular genellikle 11. ve 12. sınıfta işlenen matematik konularını kapsamaktadır. 9. ve 10. sınıfta işlenen konulardan 3-4 soru sorulabilmektedir.

Eğer siz de matematik ve diğer derslerde başarılı olmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey: ön yargılarınızı kırarak ders çalışmaya başlamak olmalıdır. Diğer yandan konu anlatım videoları izleyerek basit soru bankalarını çözmekle başlayabilirsiniz. Daha sonra denemeler çözerek seviyenizi belirleyebilir ve zorluk seviyenizi arttırabilirsiniz. Sınava girmeden önce yapmanız gereken en önemli konulardan biri Çıkmış Sorular çözmektir. Bunu gireceğiniz sınavın provası olarak düşünebilirsiniz. Çıkmış soruları çözerek sınavın mantığını kavrayabilir, farklı soru tipleri görerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yazımızda 2019 yılında yapılan AYT sınavındaki matematik sorularını ve çözüm yollarını PDF olarak paylaştık. Önceki yıllarında sorulan matematik soruları ve çözümleri için Matematik Çıkmış Sorular sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 2019 TYT Matematik Soruları ve Çözümlerini aşağıdaki “indir” butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

 


2019 AYT Matematik Soruları ve Çözümleri İndir


 
» AYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir